Anglicky kvalitně a s humorem

Zimní období – ideální čas pro získání jazykových dovedností

11.11.2018 18:53

Sychravé zimní a podzimní dny přímo vybízejí zachumlat se doma do deky, vzít si teplý čaj a knihu. Tak proč toto období, kdy jsme omezeni ve venkovních aktivitách, nevyužít pro získání nových jazykových znalostí?

Schopnost naučit se cizímu jazyku není limitována vaším talentem, závisí spíše na vhodně zvolené strategii výuky, která musí odpovídat vaším schopnostem a cílům.

Kromě přípravy na maturitu nebo certifikátové zkoušky, kde je intenzivní příprava doporučována, není vhodné klást si příliš vysoké cíle. Není nutné se jazyk učit 2 hodiny denně, protože hrozí, že po určité době budete mít toho až nad hlavu a s učením se jazyka zcela přestanete. Ideální je kombinace jedné-dvou lekcí týdně s lektorem plus domácí procvičování navíc. Někdy je pro nás ale příliš i 30 minut domácí přípravy denně. Je přece tolik dalších věcí, které bychom měli dělat denně … (Zacvičili jste si už dnes? J )

Stačí 20 minut domácí přípravy obden a najít způsob, který bude pro vás přitažlivý, zábavný a zajímavý. A právě v nalezení různých metod učení vám může pomoci zkušený lektor, který umí správně odhadnout vaší jazykovou úroveň, slabiny i přednosti a zná vaše zájmy. Navíc Vám během lekcí může podat zpětnou vazbu k tomu, co jste se naučili doma. Dobrý lektor vás dovede motivovat a přiměřeným způsobem „táhnout“ vpřed, když vaše motivace klesá. Ukáže vám, kolik jste se již naučili a dovede vám stanovit cíle pro další období.

Ideální pomůckou pro domácí přípravu je internet. Jeho prostřednictvím si ti, kteří upřednostňují četbu, mohou najít vhodné novinové články a pro ně zajímavé webové stránky. Ti, kteří rádi poslouchají, ocení různě tematicky zaměřené podcasty. Milovníci seriálů jistě budou v originále rádi sledovat ten svůj oblíbený. Vynikající jsou příspěvky z TEDex konferencí, které jsou doprovázeny titulky a často i textem, který si můžete stáhnout. Textem jsou často opatřeny i příspěvky z rádia NPR, což je americké nezávislé médium, orientující se na nekomerční zprávy, rozhovory a zábavné pořady. Stačí se zeptat lektora, jistě Vám rád poradí.

Důležité je udělat si z domácí přípravy příjemný rituál, uvařit si voňavý čaj, dobrou kávu, zapálit si svíčku a pak už stačí pustit si svůj oblíbený pořad. Čtenáři si jistě rádi vezmou své čtení do oblíbené kavárny, někdo rád poslouchá zprávy v cizím jazyce v autě, další se podívá na video při běhání na rotopedu….(pamatujete, to cvičení J )

Chcete se poradit o metodách a cílech vhodných pro vaší jazykovou výuku? Domluvte si nezávaznou bezplatnou konzultaci na t.č. 603961617 nebo pište na one2onejs@seznam.cz.

 

Kontakt

One2one Jazykový klub

one2onejs@seznam.cz

Švabinského 39
Praha 4 - Chodov
14900

+420603961617

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode